Saucisson
De authentieke worsten worden ambachtelijk gemaakt in de Franse Auvergne en de Spaanse Pyreneeën. In deze bergachtige streken heerst een microklimaat met een zeer lage luchtvochtigheid. Dit zijn ideale omstandigheden voor het droogproces van de worsten. Onze worsten zijn van hoge kwaliteit, worden met de hand geknoopt en zijn glutenvrij. Wel kunnen alle worsten sporen van noten bevatten. De worsten hebben een natuurdarm dus het velletje is gewoon eetbaar. De witte aanslag op de worsten is een goedaardige schimmel, wat ontstaat tijdens het droogproces. Dit is gewoon te eten en geeft de worst juist meer smaak!
Droge worst met hazelnoten - Saucisson noisettes
Deze worst is rijkelijk gevuld met hele stukken hazelnoot. Het kan per plakje verschillen of er noten in zitten. De hazelnoten geven de worst een krokante bite.
Droge worst met pistache - Saucisson aux pistache
Deze worst is rijk gevuld met lekkere stukjes pistachenoot. Het kan per plakje verschillen of er noten in zitten. De pistache geeft een nootachtige smaak.
Gedroogde worst met walnoten
Gedroogde worst met walnoten
Droge worst met walnoten - Saucisson noix
Deze droge Franse worst is rijkelijk gevuld met hele stukken walnoot. Het kan per plakje verschillen of er noten in zitten. De walnoot geeft een "bite" en een romige smaak aan de worst.
Droge worst met Blauwschimmelkaas - Saucisson Bleu D'Auvergne.
Onze Topper ! De worst met de blauwschimmelkaas Bleu d'Auvergne. Krachtig, maar zeker niet te overheersend. De blauwaderkaas geeft de worst een romige kaassmaak. Ieder plakje worst smelt op de tong. Proef de vakantie !
Droge worst met camembert kaas - Saucisson camembert.
Een Franse worst met een Franse kaas. Een romige worst met ambachtelijke Camembert uit Normandië. De worst heeft een duidelijke kaassmaak en is erg smeuïg.
Droge worst met brie en zwarte knoflook - Saucisson brie/ ail noir
De romigheid van de Brie verzacht de aardse, zoete intensiteit van de zwarte knoflook, terwijl de zwarte knoflook op zijn beurt een soort umami-achtige diepte toevoegt.
Franse worst met comte kaas - Saucisson comte
De Comté is een Franse harde kaas afkomstig uit het Jura gebergte. Comté is de Franse variant op de Zwitserse Gruyère. De kaas maakt de worst romig, zacht en licht zout.
Droge worst met geitenkaas - Saucisson fromage de chevre
Het vlees van deze worst wordt vermengd met geitenkaas. Dit geeft de worst een frisse kaassmaak en een romige textuur.
Franse worst met Oude kaas - Saucisson Old Cheese
Deze Franse worst heeft een krachtige smaak van Rotterdamse oude kaas. Het vlees is vermengd met grove stukken kaas, waardoor het per plakje kan verschillen hoe sterk de kaas naar voren komt.
Droge worst met roquefort - Saucisson roquefort.
Roquefort is een kaas gemaakt van 100% rauwe schapenmelk uit de buurt van het gelijknamige Roquefort-sur-Soulzon. Roquefort is de koning van de blauwaderkaas. Een pittige, ziltige en krachtige worst.
Droge worst met roquefort en walnoot - Saucisson au roquefort et noix
Een klassieke worst met de volle smaak van roquefort en walnoot. Een droge en tegelijkertijd smeuïge worst. Een mooie aanvulling voor jouw borrelplank.
Droge worst met eekhoorntjesbrood - Saucisson cepes
Eekhoorntjesbrood is een soort paddestoel met een geheel eigen smaak. De aardse smaak lijkt licht op truffel. In deze worst is verse eekhoorntjesbrood en een olie van eekhoorntjesbrood toegevoegd.
Droge worst met 5 pepers - Saucisson cinq baies
Een kruidig en licht pikante droge worst door de vijf soorten peperbesjes. Er zitten hele peperbessen verwerkt in de worst waardoor de smaak per plakje verschilt.
Droge worst met zwarte peper - Saucisson aux poivre
Een Franse worst met stevige en aanwezige pepersmaak. Anders dan bij de meeste worsten heeft deze worst een coating van zwarte peper. Deze geeft een directe pittige kruidige smaak.
Franse worst met chilipeper - Saucisson piment d'Espelette.
Het vlees van de worst wordt vermengd met de bekende Piment d'Espelette uit Frans Baskenland. Stevig pittig en dieprood van kleur.
Droge worst mild pikant - Saucisson Piment
Een licht pittige worst met een pikante nasmaak. Het vlees is vermengd met Piment d'Espelette, een bekende pepersoort uit Frans Baskenland.
Droge worst Chorizo - Saucisson Chorizo
Een Franse worst met een Spaanse twist. Het vlees van de worst is vermengd met onder andere gerookte paprika en knoflook. Dit geeft de worst een kruidige en aromatische smaak. Deze worst heeft een diep rode kleur.
Droge worst uit Frankrijk met cognac en groene peper -
Door de de groene peperbessen heeft deze droge worst een kruidige smaak en is licht pikant. Er zitten hele peperbessen in deze worst verwerkt waardoor de smaak per plakje verschilt.
Droge worst met ui - Saucisson Oignon
Een droge worst met de volle aardse en lichtzoete smaak van gebakken ui.
Droge worst met rode wijn & sjalot - Saucisson au vin et echalotes.
De diepe zachte smaak van rode wijn maakt de worst licht zoet en de sjalotjes geven de worst een scherpe frisheid en lichtzoete smaak.
Droge worst met Provencaalse kruiden - Saucisson aux herbes
Franse gedroogde worst omhuld met groene kruiden. Kruidig maar niet pikant.
Franse worst met zoete paprika - Saucisson sec
Deze naturel worst is tijdens het droogproces ingerold in zoete paprikapoeder. Dit geeft de worst aan het begin een licht scherpe smaak gevolgd door de zoete naturel smaak van het vlees.
Droge worst met venkel - Saucisson fenouil
Een Franse droge worst met venkelzaadjes. De venkelzaadjes geven een kruidige anijs-achtige smaak aan de Franse worst.
Droge worst met vijgen - Saucisson figues
Het sappige varkensvlees is vermengd met het vruchtvlees van de vijg. De vijgen maken deze worst iets zoeter en geven de worst een knapperige bite.
Droge worst met lavendelhoning - Saucisson aux lavender honey
Een bekende smaak uit de Provence. De lavendel en honing geven de worst een lichtzoete en bloemige smaak. Er wordt zowel lavendelaroma als lavendelhoning in deze worst gebruikt.
Droge worst met zwarte olijf en basilicum - Saucisson olives noir et basilicum.
Franse worst met grote stukjes zwarte olijven en basilicumblaadjes. Deze combinatie zorgt voor een kruidige smaak en maakt de worst iets donkerder van kleur.
Droge worst met kerrie - Saucisson a la Provencale
Deze Franse droge worst is omhuld met kurkuma en kerrie kruiden. Dit geeft de worst een mooie gele kleur en een aromatische kruidige smaak. Niet pittig.
Gedroogde worst met Knoflook
Gedroogde worst met Knoflook
Droge worst met knoflook - Saucisson a l'ail.
Een klassiek Franse worst met de vol rijke en aromatische smaak van knoflook.
Droge worst met Daslook - Saucisson Ail d'Ours
De worst met Daslook heeft een milde knoflook-, bieslook- en ui-achtige smaak. Zacht en kruidig. Het vlees heeft een lichte groene kleur.
Gedroogde worst Naturel
Gedroogde worst Naturel
Droge worst naturel - Saucisson nature
Een klassieker ! Pure smaak van varkensvlees. Deze Franse droge worst heeft al veel smaak van zich zelf en smelt langzaam op de tong.
Droge worst van hert - Saucisson cerf
Een worst voor de echte wildliefhebber. Deze worst heeft een stevige wildsmaak. Het magere hertenvlees maakt deze worst extra stevig.
Worst met fazant-cognac - Saucisson faisan et cognac
Gemaakt van varkensvlees en fazant met een vleugje cognac. Dit geeft de worst een rijke luxe smaak en een licht zoetige nasmaak van het klassieke Franse distillaat.
Droge worst met eend en groene peper - Saucisson canard et poivre vert
Een mix tussen varkensvlees en eendenvlees met groene peperkorrels. De groene peperkorrels geven de worst een kleine bite en licht peperig en het eendenvlees maakt de worst zachter.
Droge worst met reebok - Saucisson chevreuil
Een mix tussen varkensvlees en vlees van de reebok. De droge worst is daardoor extra droog en minder vet. De vlees van de reebok zorgt voor een kruidige smaak en lichte tonen van wild.
Droge worst met everzwijn - Saucisson sanglier
Een mix tussen varkensvlees en vlees van het zwijn. Voor de echte liefhebbers van wild. In vergelijking met varkensvlees heeft everzwijn een sterkere vleessmaak.